Portfolio

Jag ville bli författare när jag var liten. Sen lärde jag mig ett ord som det först var svårt att stava till: journalist. Kanske är det lättare att få jobb som journalist än som författare? tänkte jag när jag var elva år.

Sagt och gjort. Jag har jobbat med journalistiska uppdrag sedan jag var ungefär 17 år gammal. Runt 23 tog jag min journalistexamen och sedan dess har jag jobbat som webbredaktör på tidningar, men framför allt på myndigheter (kommun och universitet). Jag har en bred kompetens som kommunikatör, med spets inom digitalt och multikanalstrategi.

Här hittar du ett litet axplock av allt jag har producerat genom åren.

Obs! Med reservation för att länkarna kan ha brutits sedan denna sida skapades på grund av tidningars och webbplatsers ibland något märkliga synsätt på sitt ”gamla” material.

Texter

”Dinamo Zagreb är laget närmast hjärtat.” Sydsvenskan augusti 2011.

Universitet möter näringsliv när ekonomerna flyttar in på Ideon. Lunds universitets magasin (LUM). December 2019.

När fritiden blir som ett jobb till. Lunds universitets magasin (LUM). Maj 2021.

Kunskapsöverföring – vägen framåt för unga forskare. Lunds universitets magasin (LUM). September 2022.

Webb-tv, video

Poddradio

Sociala medier och digitala kampanjer

Här ska det framöver finnas beskrivningar och skärmbilder kring t.ex. de digitala öppna hus som jag projektlett och producerat för Lunds universitet och lyckade saker som vi gjort på Facebook och Instagram. Tills jag har samlat ihop det materialet länkar jag till några artiklar som skrivits om saker jag varit inblandad i:

Bilder

Klicka på bilden för att se en större version av fotografiet. Samtliga tre foton nedan tog jag under gymnasiet. Jag älskar fortfarande att fotografera och gör det ofta och gärna i jobbet. En del smakprov hamnar på www.lu.se, andra på Lunds universitets Instagram-sida, i Ekonomihögskolans kanaler eller på mitt eget Instagram-konto. Jag har även nyligen (våren 2023) börjat dela med mig av nytagna foton på Unsplash.

Smällare på nyårsafton 2008. Foto: Louise LarssonCarolin, Anna och Sandra i Polen. Länge sedan. Foto: Louise LarssonNiklas i vårt kök i Lund. Foto: Louise Larsson