Om mig

Jag ville ge ut min första roman innan jag var 12. Så blev det inte.

Men däremot blev det otaliga teckningar i kollegieblocket, sida upp och sida ner med fantasifulla historier och ihopfantiserade livsöden i mängder. Jag har alltid skrivit och jag visste redan då, som liten, att skrivandet var det som jag skulle satsa på.

Åren gick, och i dag är jag 38 år och bor i Malmö (år 2023). Jag är uppvuxen i Falköping och flyttade till Skåne för att studera. Här blev jag kvar. I alla fall ett tag.

I mars 2012 började jag jobba för Lunds universitet som webbredaktör. Mitt huvudansvar var att samordna innehållet under ingången ”Studera” på www.lu.se. Jag producerade även text, film och foto för målgruppen presumtiva studenter. Jag gjorde också annonser för Facebook, användartester av webben, språkgranskning av texter och mycket annat kul. 2018 hoppade jag på en spännande tjänst – som kommunikatör med särskilt fokus på press- och forskningskommunikation – på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet. Där har jag jobbat sedan dess, men för närvarande (sommar 2023) är jag tjänstledig för egna skönlitterära projekt.

Höstterminen 2015 påbörjade jag den tvååriga utbildningen ”Författarskolan” i Lund, där målet var att skriva klart den där debutromanen lagom till sommaren 2017. Därför var jag tjänstledig från mitt jobb i Lund och jobbade enbart 25 procent. Blev boken färdig? Javisst. Den valsar just nu runt hos olika förlag och mottar underdånigast refuseringar på löpande band.

Tidigare har jag varit webbsamordnare för Helsingborgs stad. Där var jag betaredaktör för helsingborg.se och skötte mycket kommunikation kring projektet på Twitter, Facebook och blogg. Jag var även ansvarig för strukturen och alla nya texter till helsingborg.se. Jag var också delaktig i projektet som tog fram själva webbplatsen, fick prova på att kravställa och testa leveranser i mitt första projekt som i alla fall försökte jobba agilt enligt Scrum-metoden. Senare hjälpte jag även till med kravställning och testning när Sydsvenskan bytte CMS från Escenic till Episerver.

Jag har också sommarjobbat som webbreporter på Expressen.se, praktiserat på Vagabond och tillbringat flera roliga somrar på Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning.

Jag är snabb, noggrann och kunnig. Jag hade tidigare F-skattesedel och frilansade en del, men numera är mitt företag vilande. Vid behov kan jag dock tänka mig att väcka det till liv igen. Till dess sker fakturerar jag via Frilans Finans.

Jag har mycket goda kunskaper i att skriva för webben.

Vid behov kan jag också fotografera eller filma vid olika uppdrag. Goda arbetsprover och referenser finns, mejla mig via för mer information eller arbetsprover.

I övrigt:

  • Jag gillar att resa.
  • Läser gärna.
  • Cyklar hellre.
  • Sjunger i ensamhet och myser i tvåsamhet.
  • Älskar katter.
  • Kunde html på 90-talet. Minns inte mycket. Men försöker.

Har du läst ända hit? Då kan jag även lägga till att denna webbplats uppdateras mycket sporadiskt och informationen ovan kan vara något inaktuell. Hjälpligt uppdaterad i september 2018 (samt nu senast i juni 2023), på grund av ett missförstånd om undertecknads ålder. Jag är född 1985.