Om mig

Jag ville ge ut min första roman innan jag var 12. Så blev det inte.

Men däremot blev det otaliga teckningar i kollegieblocket, sida upp och sida ner med fantasifulla historier och ihopfantiserade livsöden i mängder. Jag har alltid skrivit och jag visste redan då, som liten, att skrivandet var det som jag skulle satsa på.

I dag är jag 31 år gammal och bor i Malmö. Jag är uppvuxen i Falköping och flyttade till Skåne för att studera. Här blev jag kvar. I alla fall ett tag.

Sedan mars 2012 jobbar jag för Lunds universitet som webbredaktör. Mitt huvudansvar är att samordna innehållet under ingången ”Studera” på www.lu.se. Jag producerar även text, film och foto för målgruppen presumtiva studenter. Jag gör även annonser för Facebook, gör användartester av webben, språkgranskar texter och mycket annat kul.

Höstterminen 2015 påbörjade jag den tvååriga utbildningen ”Författarskolan” i Lund, där målet är att jag ska ha skrivit klart den där debutromanen lagom till sommaren 2017. Därför är jag tjänstledig från mitt jobb i Lund och jobbar enbart 25 procent.

Tidigare har jag varit webbsamordnare för Helsingborgs stad. Där var jag betaredaktör för helsingborg.se och skötte mycket kommunikation kring projektet på Twitter, Facebook och blogg. Jag var även ansvarig för strukturen och alla nya texter till helsingborg.se. Jag var också delaktig i projektet som tog fram själva webbplatsen, fick prova på att kravställa och testa leveranser i mitt första projekt som i alla fall försökte jobba agilt enligt Scrum-metoden. Senare hjälpte jag även till med kravställning och testning när Sydsvenskan bytte CMS från Escenic till Episerver.

Jag har också sommarjobbat som webbreporter på Expressen.se, praktiserat på Vagabond och tillbringat flera roliga somrar på Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning.

Jag är snabb, noggrann och kunnig. Jag hade tidigare F-skattesedel och frilansade en del, men numera är mitt företag nedlagt. Vid behov kan jag dock tänka mig att väcka det till liv igen.

Jag har mycket goda kunskaper i att skriva för webben.

Vid behov kan jag också fotografera eller filma vid olika uppdrag. Goda arbetsprover och referenser finns, använd kontaktformuläret för mer information eller arbetsprover.

I övrigt:

  • Jag gillar att resa.
  • Läser gärna.
  • Cyklar hellre.
  • Sjunger i ensamhet och myser i tvåsamhet.
  • Älskar katter.
  • Kunde html på 90-talet. Minns inte mycket. Men försöker.